Massage

Wat is een massage?

Een Massage is een perfect middel om lichaam en geest te ontspannen.
De bloedsomloop wordt gestimuleerd om opgehoopte afvalstoffen in de weefsels en spieren af te voeren. De massage verstevigt de botten in het lichaam, zorgt voor soepelere gewrichten en stimuleert het zenuwstelsel, wat voor een ontspannend gevoel oplevert.
De doorbloeding van de huid wordt verbeterd, krijgt daardoor meer voedingsstoffen en zal er gezonder uitzien. Dode huidcellen worden verwijderd, de poriën gaan open en de onderliggende huidcellen worden geactiveerd en zorgen voor vernieuwing en de huid wordt minder gevoelig voor invloeden van buitenaf. De zenuwcellen in de huid staan in contact met alle organen in ons lichaam. Deze organen worden dus door de massage ook geactiveerd en zorgen voor een goede balans in het lichaam.

Klassiek massage:

Hierbij wordt gebruik gemaakt van het strijken van de huid, kneden van spieren en bindweefsels en kloppen van spierweefsel. Deze massage wordt aangevuld met drukwrijftechnieken en trillen waardoor de pijn wordt verminderd evenals de gewrichtsstijfheid. Bevordert tevens herstel na letsel.

Gezichtsmassage:

Aanbevolen voor mensen die zich willen ontspannen en verjongende resultaten willen bereiken. Bij deze massage wordt het gezicht en het decolleté gemasseerd. Bevordert bloedcirculatie en vermindert zichtbaar de rimpeltjes. De vochtbalans van huid wordt weer hersteld.  Door een regelmatige massage verminderen de rimpels en zal de huid er gezonder uitzien.

Lichaamsmassage:

Werkt gunstig op het zenuwstelsel en heeft daarmee dus een ontspannend effect.

Hot Stone massage:

Massage met een therapeutische werking dat een gunstige werking heeft zowel voor het lichaam als geest. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt daarmee voor een diepe ontspanning, De druk van de stenen zorgt op zijn beurt voor een stretching effect op de spieren. De massage is een combinatie van warmte en beweging waardoor de orgaanfuncties en de stofwisseling gestimuleerd worden. Hot Stone massage helpt in de afvoer van afvalstoffen en activeert het herstellend vermogen van het lichaam.

Tonifiërende Verzorging met Hemelsblauwe Stenen:

Deze behandeling die afwisselend diepe, zachte glijdende drukbewegingen, kneden en stimulerende fricties omvat, heeft voornamelijk ontspannende en revitaliserende effecten door de spieren en de buikstreek te ontspannen daar waar de vitale energie en emoties gebundeld zitten. De warmte afgegeven door de stenen doet de spierspanningen smelten en geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Het lichaam is soepeler en de geest is helderder.

Lymfe massage:

Een zachte massage van het lymfesysteem met als doel versneld afvoeren van lymfevocht en reinigen van het lymfesysteem. Aanbevolen bij littekens, kneuzingen, na sportinspanning en bij stress. Uitstekend voor het stimuleren van het immuunsysteem.

Ontgiftende verzorging met tabletten van exotischhout:

Dankzij het gebruik van de zachte en krachtige handgemaakte tabletten wordt het afslankend effect bereikt. Het intens losmaken van het huidweefsel en aanverwanten met een stimulatie van de microcirculatie door middel van intensief kneden, diepe massages en stimulerende fricties. Al deze bewegingen activeren het weefsel met als doel de afvalstoffen te verwijderen. Een drainerende werking, licht en zacht, heeft een opmerkelijke invloed op cellulitis en bevrijdt van afvalstoffen. De stimulatie van de longpunten tijdens de behandeling bevrijdt de ademhaling: een enorme anti-stress effect en het activeren van de eliminatie van afvalstoffen. Verder bezorgt de drainage een ultralicht gevoel dat onmisbaar is voor personen die te maken hebben met gewichtsproblemen.

Ontspannende verzorging met koninklijke bamboe:

Deze massage werkt ontspannend maar heeft vooral een stimulerende werking op toevoer van kracht en energie. Het helpt om de toxines (giftige stoffen) uit het lichaam af te voeren, een slechte bloedsomloop te verbeteren en om de krampen te verlichten. Ook aanbevolen voor mensen met artrose. Bamboe massage helpt het lichaam te herstellen na een stressvolle periode en bij vermoeidheid. Tijdens de massage worden bamboestokken gebruikt van verschillende afmetingen waarmee op een unieke manier gewerkt kan worden. Bamboe is uitstekend voor het overbrengen van energie en voor het stimuleren van zelfhelende proces in het lichaam.

Shiatsu massage:

Een drukpuntmassage (door de kleren heen) waarbij de druk gezet wordt met de handen of vingers. Door de aanraking en de warmte wordt deze massage ervaren als steun en geeft een veilig gevoel. Shiatsu richt zich dus op de energiebanen (ook wel meridianen) in het lichaam (dezelfde energiepunten als in de acupunctuur). Aanbevolen voor personen die met veel stress te kampen hebben, mensen met RSI (allerlei klachten die te maken hebben met gedurende lange tijd herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen) zoals bij mensen die langdurig achter de computer zitten. Shaitsu kan deze klachten ook voorkomen.